voor dieren

Plant en Houtgoed ontwerpt en vervaardigt ecologisch duurzame dierenverblijven en stallingen. Door de materiaalkeuze en vormgeving integreren onze constructies zich mooi in het landschap of in de tuin. Door het gebruik van onbehandeld, massief hout ontstaat een zeer aangenaam binnenklimaat voor de dieren.

ONTWERP

Alle dierenverblijven worden op maat gemaakt van de wensen van de klant, rekening houdend met de diersoort, het aantal dieren en de omgeving waarin de stalling zal worden opgetrokken. Daardoor zijn extra’s als een hooi of stro-opslagplaats, een vangkraal, lammerboxen,… makkelijk te integreren in het ontwerp.

DUURZAAM IN DE PRAKTIJK

We gebruiken zomereik, kastanjehout en robinia (ook wel acacia genoemd); al deze houtsoorten vinden we in ons land terug en kunnen op een duurzame manier geoogst worden (met andere woorden er gaat geen bos verloren). Er zijn dus geen tropische bossen voor moeten sneuvelen en de CO2-impact van het houttransport is zeer beperkt. Indien mogelijk zetten we een mobiele boomzaag in om hout van eigen tuin of park ter plekke te verzagen en te gebruiken. De lokale hardhoutsoorten die we gebruiken zijn van nature duurzame houtsoorten. Zomereik en kastanje hebben een duurzaamheidsklasse II. Nabehandeling of onderhoud is dus niet nodig.

BINNENKLIMAAT

De wanden in massief houten planken zorgen voor  een gezond binnenklimaat. Er is voldoende verluchting en licht in de stal. Een gezonde leefomgeving voor de dieren.

ADVIES KEUZE DIEREN EN RASSEN

We kunnen je ook advies geven in de keuze van een schapenras. We kweken zelf Ouessant-schapen. Dit zeer kleine ras is zeer sterk en makkelijk in omgang. Ze worden zo tam dat ze makkelijk geaaid kunnen worden. Door hun formaat en de aaibaarheid is het een ideaal ras voor mensen met kinderen. We kunnen ook tips geven over andere rassen en hun verzorging.

DAK

De goedkoopste oplossing is om met metalen dakplaten te werken. Maar het is ook mogelijk om een dak van houten dakshingles of Boomse pannen te leggen. Zowel een zadeldak als een lessenaarsdak is mogelijk.

POORTEN EN AFSLUITINGEN

We plaatsen landschappelijke weidepoorten gemaakt uit kastanjehout. We kunnen ook instaan voor de afsluitingen: deze worden geplaatst met kastanje weidepalen.

Share |

STALLEN

Stallingen in eikenhout of lork zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

 

SCHUILHOKKEN OP MAAT

Duurzame materialen zonder behandeling en onderhoud. Op maat ter plekke gebouwd.

 

  • stal onder fruitbomen
  • kippenhok
  • bescherming boom in een wei
  • Sketch stal
  • kleine stal onder boom
  • stal voor twee weides
  • stal in Aarschot
  • poort